Minerva Kwartet

Het Groninger Minerva Kwartet heeft haar basis in Groningen. Tot vorig jaar traden zij op onder de naam Arcobaleno Kwartet; spelend in een nieuwe samenstelling ontstond de nieuwe naam Minerva Kwartet. Zij bestaat uit: Hanneke van Ulsen – viool Oktje Lambermont – viool Maaike ten Wolde – altviool Michelle van de Braak – cello.

Minerva is de godin van de goddelijke macht van het verstand, van de vindingrijkheid, van de menselijke geest en van de wijsheid. De Etrusken erkenden haar als de uitvindster van al wat nuttig en aangenaam is voor het menselijk leven. De muzikale Minerva nú staat voor dynamisch, beeldend, divers, intellectueel en nieuwsgierig.

Het Minerva kwartet speelt repertoire dat zich uitstrekt van de vroeg klassiek tot in de 21e eeuw. Daarnaast verleende het Minerva kwartet in 2017 medewerking aan bijzondere projecten zoals het Somme 100 Noord project, waar 100-jaar oud filmmateriaal uit de 1e wereldoorlog werd vertoond onder begeleiding van live muziek! Verder stonden in 2017 het Stabat Mater van Pergolesi, die 7 letze Worte van Haydn en het Gloria van Vivaldi op het programma. In 2018 met Vrouwenkoor Mrs Johnson op 3 en 4 februari; concert op 8 april in Zeerijp met werken van Haydn en Sibelius; het Requiem van Fauré op 22 april in Winschoten en concert op 3 juni bij de Theaterboerderij in Ekehaar, met kwartetten van Glass, Haydn en Sibelius. In november koor-begeleiding in Winschoten én het strijkkwintet van Schubert. In februari 2019 de eerste concert-lezing in Veendam, over de ontwikkeling van het strijkkwartet en haar repertoire.

Het Minerva kwartet wordt gecoached door het Praagse Bennewitz Quartet.